Chiliskörd

Chiliskörd

Vilket fat av färger och olika former! Kan man bli annat än lycklig av att få se dessa?

Jag hade den stora lyckan att ta en dag åt att skörda dessa hetingar och även om långt ifrån alla sorter har börjat mogna så blev det ändå en fin blandning på fatet. Och just igår när jag skördade  dessa så var det min 30årsdag och jag kan nog knappt komma på ett bättre sätt att fira på än att skörda chili.  Tänk att det mognar även i år, även om väntan har kännts otroligt lång.  Och att det trots en del tidsbrist  samt tråkväder mellan varven har resulterat i flertalet stora och fina plantor med fåtal angrepp från skadedjur. Jag har dock inte andats ut riktigt än , jag vill ju kunna skörda allt  eller åtminstone det mesta innan jag andas ut på riktigt.. 

Bhutlah chocolate som  visade sig mogna till rött har varit över förväntan ändå , den har gett stor skörd som man kan se på fatet till vänster i bild. Och än så är långt ifrån allt skördat , mer mognar och fler är pågång. Jag skäms nästan att jag blev besviken och nästan lite arg över att den mognade till rött.. Jag hade ingen tanke på att spara denna planta då den inte visade sig vara den färg den skulle mogna till.. Så dumt egentligen! Men nu kan jag erkänna att denna kommer få hänga med in och förhoppningsvis så vill den följa med in i nästa års odlingssäsong med.  Jag är en `"sortnörd" , jag erkänner! Jag vill gärna veta sort för att jag ibland inte gillar överraskningar.. Samtidigt som jag gillar att ta egna frön som faktikst är öppet pollinerade, jag säger emot mig själv ibland. 

Jag ber om ursäkt Bhutlah chocolate som sedan visade sig bli röd, du vann mitt hjärta med stor skörd och rejäl hetta. För nu när jag smakat på dig... så inser jag att du och jag kommer få en längre vänskap.  

2019-08-31 17:55
Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen