Skördelycka

Skördelycka

Även om hösten smyger sig på med stormsteg så känner jag mig fylld av ett lyckorus, för idag var det åter igen dags att skörda chili.  Färgerna fylls på allt eftersom och det ger ett sånt lugn för själen att skörda alla varsamt en efter en. 

Och visst blev det en vacker och smått rörig form denna gång. Men det gör inget , för det är innehållet som räknas. Och just detta innehåll kommer ju med en del hetta , minst sagt! Vid dagens skörderunda så passade jag även på att städa i chilirummet , damerna släpper en del gamla blad och blommor. Så det blir en del städande efter dom. Men det gör mig inget , för jag får som sagt en inre frid av att få hänga med alla gröna blad.  Det är så härligt att bara få sitta med plantorna en stund , att se alla färger som sakta mognar fram och hur bladen på dom olika sorterna har sin egna karaktär. Dom skiljer sig från varandra på ett vackert vis. Det kanske låter som en dröm , men för mig så ger det bokstavligen extra krydda till livet. 

Sorterna som skördades idag var: 

 •  Cabai Kopay - den ligger ovanför gänget , lte utanför. Dom har jag börjat skörda allt eftersom jag ser dom ge antydan till att mogna . Då dom snabbt börjar att torka på plantan , även om dom inte lyckats mogna fullt ut.
 • Carmine- damen som ger mängder med gula lite avlånga chilis fortsätter att leverera större mängder. 
 • Bhutlah - Den röda till höger ovanför Carmine börjar snart ge sina sista för i år.  Men oj vilken skörd det varit från denna heting!
 • Pink Scorpion - Den lite persikofärgade som ligger högst upp under Cabai kopay levererar mer nu , men än är det mycket kvar. Denna chili är så god! Fruktig med inslag av sötma, ingen större hetta enligt mig. Men kan nog bli en ny återkommande favorit!
 • Mushroom red - ligger till vänster om Pink scorpion och är en relativt ny sort för min del. Smaktest återstår!
 • Habanero Chocolate och Habanero Orange - Strax under Mushroom red.
 • 7 Pots brain strain -  Ligger under Habanero orange och över Carmine. Än så är det bara dom små som har mognat.. Men dom stora är på g!
 • Carolina reaper red och chocolate - ligger mitt i smeten och även dom är det mest dom små som mognat än så länge. Men det dinglar ett gäng större varianter som är på gång. Jag längtar! 

Just nu försöker jag njuta av lugnet en stund och daltar vidare med damerna inomhus medans jag börja stänga ner det mesta av odlingen utomhus. Sen blir det ju en del frösamlande , både med mina egna frön och nyinköp inför nästa år. Bebisrummet fortsätter att utökas med en del nykomlingar , snart ska bl.a Tabascon få flytta från såkrukan till sin slutkruka. Spännande att se hur den kommer trivas! 

2019-09-21 13:37
Totalsumma:
  Till kassan
  Tillagd i varukorgen