Tankar och funderingar inför säsongen.

Tankar och funderingar inför säsongen.

Välkommen våren! I år har jag väntat och längtat extra mycket och nu är du äntligen här!

Bina har rensat och solens strålar värmer igen. Underbart! Med jordiga fingrar så varvar jag mellan att skola om tomater och chiliplantor samtidigt som jag njuter av tillvaron runt kuporna. Lyfta kupor och blanda ny jord. Tänk så varierande men ändå så givande. Jag älskar det, det här är livet jag kämpat för och fortsätter att kämpa för. Att leva nära naturen och bina. Fantastiskt.

Men nu skulle inte denna uppdatering handla om min starka kärlek för frön , plantor eller hur underbart det är med bin. Även om jag skulle kunna ge timmar åt att skriva om just dessa ämnen, men jag vil inte tråka ut dig som läser detta. Istället så ska jag dela med mig av mina tankar och små mål med denna säsong!  Vi börjar med odlingen , fler sorters chili har såtts och en del övervintrade damer har fått gå i pension.. Det sved att lämna dom åt sitt öde och säga farväl. Men det är dags för nykomlingar att ta över som övervintrare efter denna säsong. Det var dags att säga hej då helt enkelt och välkommana en y generation samtidigt som jag tackar för många år tillsammans med mina gamla damer. Jag får dock återkomma med vad det är för sorter som får stanna under denna säsong. Dock ser jag framemot att följa nya korsningar från andra fantastiska odlare. Det ska bli spännande att få prova och jag är extremt glad att få den möjligheten.

När det kommer till biodlingen så är tanken att den ska utökas. Paketbin ska hämtas vid midsommar och platsen för dessa två är redan bestämd. Det är något jag ser framemot. Samtidigt så är planen att eventuellt göra minst två avläggare från de starka samhällen jag nu har. Dock avvaktar jag med att bestämma vilka det blir när säsongen kommit igång ordentligt för att kunna avgöra vilka som kan klara det bäst. Viktigast är att få starka samhällen som får en bra övervintring , inte hur många kupor som vintras in. Viktigast är att bina mår bra , det är alltid viktigast för min del. Dom förstjänar att ha det mer än väl , mina kära bin.

Samtidigt vill jag samla pollen i år , beroende på bina så klart. Viktigast att dom får pollen , inte att jag samlar in pollen för egen konsumtion. Men jag tror på att dra nytta av det hälsosamma bina ger och pollen är en del av det. Pollen är något som faschinerar mig när jag tittar ner i kuporna. Alla färger! Jag som älskar färg fastnar alltid vid dessa ramar med färger likt en regnbåge. Så vackert och hur fantastiskt duktiga bina är som fyller sina pollenkorgar på benen och flyger hem med sin ibland väldigt tunga last. Pollenbyxorna lyser upp och dom är ju helt fantastiska som orkar flyga med välfyllda pollenkorgar. 

Älskade bin , ännu en säsong står vi inför och jag hoppas ni längtar lika mycket som jag gör.

2022-03-13 11:02
Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen