Bigården expanderar

Bigården expanderar

Den här våren så har tjejerna busat för fullt i kuporna , svärmceller och vildbyggen. Jag har fått dela flera samhällen i förhoppning om att minska deras svärmlust. Vackra vildbyggen har jag tvingats riva för tjejerna och varje gång så känner jag mig så elak när jag river deras konstverk. Nu verkar sommaren äntligen vara här och naturen sprider sin glädje.

Det har minst sagt varit en händelserik vår och vissa stunder så har det varit svårt att hänga med i tjejernas tempo. Men nu hoppas jag att tjejerna njuter av det vackra vädret och att deras svärmlust dämpats efter att jag åter igen delat samhällerna. Från en tidig vår med den tråkiga upptäckten att ett av mina samhällen förlorat sin drottning under vintern och visade sig vara ett så kallat puckelsamhälle.. Så har bigården utökats från tre samhällen till snart sju , jag skriver snart för att jag inväntar parning för de nya drottningarna som strax kläcks. Om allt går vägen som det ser ut nu , så kommer jag vintra in nio samhällen i höst. Då jag sedan innan bokat två paketbin som troligtvis hämtas under denna månaden. Tänk vad många dom blir helt plötsligt och jag är enormt glad för denna oväntade utökning av bigården. Det ska minst sagt bli spännande att planera kommande år.

Men innan dess så ska tjejerna och jag njuta av denna sommar. Nu närmar sig midsommarafton med stormsteg och förhoppningsvis så kommer årets första skattning av honungen ske snart. Jag brukar oftast skatta första omgången av honung lagom till midsommar , men allt är så klart beroende på vädret och vädret har minst sagt varit lite lurigt denna vår. Det har varit solsken blandat med regninga dagar i omgångar. Det gav ju tjejerna mer tid att busa i kupan när det varit brist på bra flygväder, men nu ser det ut som att sommaren äntligen är här. Underbart! Och vi alla passar på ett njuta extra mycket av denna fantastiska tid , all grönska som blandar sig med vackra blommor i olika färger. Sommar , vilken fantastisk tid detta är!

Och jag säger detta ofta , men vilken vacker natur vi har här i Sverige. I år så ska jag ta mer ledigt mellan varven för att njuta av sommaren , många vandringar är planerade. Älskade sommar , välkommen!

2022-06-07 14:14
Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen