Så blev det kallare igen..

Så blev det kallare igen..

Även om det var väntat , så känns det lite som en besvikelse när termometern visar lägre temperaturer igen. Bina blir mindre aktiva och håller sig inne i kuporna. Jätte tråkigt för mig , då jag saknat dom så mycket och vill se mer av dom istället för mindre!

Men samtidigt så bär jag med mig att April är en lurig månad, vädret skifftar fort och det är svårt att hänga med till en början. Samtidigt så står det ett gäng plantor inomhus som väntar på att få komma ut i solskenet och jag längtar ivrigt på att säsongen ska starta på riktigt! På bilden så syns två damer när dom är ute för att samla vatten i ett större dike som ligger nära bigården. Det går åt mycket vatten på våren och damerna gillar detta angränsande dike. Men det är svårt att se dom till en början , dom kamoflerar sig väl bland förra årets gräs och löv. Men står man kvar en stund och kikar samt lyssnar.. Så ser man att det är en del aktivitet vid diket.

Dom har även kommit hem med en del pollen tjejerna , yngelsättning är i full gång och då behövs det pollen. Pollen innehåller bland annat proteiner och är faktiskt något som är bra för oss människor med. Bipollen innehåller dock mer än bara proteiner , även vitaminer, mineraler, enzymer och antibakteriella ämnen finns i bipollen. .Lite av ett superfood! I år kommer jag att testa pollenfällor och se om jag tillsammans med tjejrna kan samla in lite pollen för egen konsumtion. Blir det överskott så kommer det hamna på hemsidan framöver , men då i torkad form.  Jag kommer dock begränsa användandet av pollenfällor och variera mellan samhällerna för att inte riskera att det skadar samhällerna i deras yngelsättning. Viktigast att bina har tillräckligt!

Nu ska jag snart bege mig iväg och känna på vikten på kuporna så jag får en inblick om tjejerna behöver stödfodras eller ej. Än så länge så har dom haft bra vikt på sina kupor och tillräckligt med mat , men när vädret slår om som det gör så kan det snabbt förändras. Så det gäller att hålla ett extra öga , det vore ju hemskt om något sammhälle riskerar att svälta på våren.

2022-04-03 13:20
Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen