Carmine

Carmine

Denna kompakta och rikgivande donna som jag odlade i tron om att hon skulle ge en hetta på ca 300.000Sco. Väntan på att få provsmaka har varit lång , men tillslut började dom skifta till gult och då kändes inte väntan lika lång längre!  Och då var det dags att sätta tänderna i dom första som hade mognat!

Och när jag  tagit den första och tuggat klart så inser jag att hettan knappt existerar. Jag blir helt paff och tar en till.. en till.. och ännu en till. Men nej, knappt någon hetta på någon av dom! Så där står jag med en mindre chilichock av det värsta slaget enligt mig , hettan finns inte! Vart är mina utlovade 300.000sco? Har jag tagit dom för tidigt? Vad hände med min äldkade Carmine?  Jag satte mig ner och hade en desperat googling , länge. Men tillslut fick jag tag i en annan odlare som upplevt samma med just Carmine och personen i fråga hade lyckats komma fram till att hon ligger på ca 30.000sco ´.. En extra nolla måste smygits sig in av misstag någonstans. Min känsla var för stunden att  "jag slänger ut henne". 

 Men hon är fortfarande inomhus i det lilla chilirummet tillsammans med dom andra och har inte hamnat i någon skamhörna på baksidan. Jag insåg att det faktiskt kan vara bra att inte bara ha super starka sorter , det kan vara gott att tugga i sig en skål som är fylld med gul chili. Allt behöver inte vara hett för att vara det rätta , ibland kan själva plantan vinna både till utseende och hur mycket den faktiskt  kan producera. Och just Carmine är enligt mig vacker och minst sagt högproducerande. Just smaken ger inslag av citrus , den är fräsch! Jag ser framför mig en god sallad som man vill sätta extra sting på , då kommer Carmine som en räddare i nöden.  Fräscha Carmine , du är trots allt en vinnare och det kan ju hända att du överraskar med mer hetta vid nästa provsmakning. Men känn ingen press, du står inte i riskzonen att åka ut i kylan längre.

2019-09-06 15:44
Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen