Fruktremmar med habanero är godis.

Fruktremmar med habanero är godis.

När man väl skördar mängder med chili och glädjs åt skörden så inser man snabbt att man behöver vara lite påhittig med, Vad ska det bli av all denna chili? 

Jag försöker att hitta nya ideer varje år när det kommer till att ta hand om skörden, ibland blir det en hitt och ibland blir det misslyckanden. Men det gäller att fortsätta prova och våga testa oväntade kombinationer. Idag passade jag på att mala ner en del chili som legat på tork , det var minst sagt dags då det är ett gäng som väntar på att få sin plats på torken. Jag tycker det är kul att mala ner olika sorter var för sig , dels för att spara var för sig i egna burkar. Men även för att kunna fylla små burkar i nyanser likt en regnbåge. Det blir en fin present som man kan ge till chiliälskaren eller någon som vill prova sig fram i en värld av smaker. Jag gjorde den högra burken med mestadels Carmine som ligger närmast locket , då den är mild och kan vara bra att starta med innan man jobbar sig ner mot den hetaste av dom. I botten ligger nämligen  Bhutlah , som ju är en riktig heting. Den känns som ett fint avslut i burken för den som sakta vill jobba sig upp i styrka.  Som man ser i den vänstra burken så ligger det ett rött lager mitt i , det är Carolina reaper. Den burken passar kanske  en person som är mer van med hetta. Oavsett hur man väljer att blanda , så tycker jag detta är en rolig gåva att ge bort.  Sen får man passa sig för att skaka burken , då blir det blandat hej vilt innan man kommer fram med sin gåva.

Tidigare  har jag även gjort fruktremmar med smak av Ananas och Mango . Och specialaren i denna blev fyra habanero orange för att få lite extra sting. Och det blev faktiskt riktigt gott när hetta bryter av det söta och fruktiga.  Jag gjorde följande:

 • 1 st ananas ( ta bort stocken i mitten på ananasen)
 • 1 st urkärnad mango
 • 4 st Habanero orange ( jagtog bort fröhuset på samtliga)
 • Lite färskpressad citron

 1. .  Jag började med att ta bort skal osv från frukterna. Sen skar jag bort stocken från ananasen och kärnan från Mangon. Jag valde även att ta bort fröhusen från habaneron , jag ville slippa frön i remmarna.
 2. . Ner med frukten , habaneron och pressa ner lite färsk citron i en mixer och mixa massan slät. 
 3. . Fram med en plåt och lägg på bakplåtspapper. Smeta sedan ut massan tunt på bakplåtspappret.
 4. . In i ugnen på 50grader med luckan lite öppen med hjälp av tex en träslev. Det tar innan det torkar ordentligt , så den behöver en del tid i ugnen. 
 5. . Klipp i remsor och smaka! 

Hoppas ni vågar testa receptet och att detta gav lite inspiration till kommande presenter till nära och kära. 

2019-09-24 15:27
Totalsumma:
  Till kassan
  Tillagd i varukorgen