Senaste nytt

Här samlas inlägg kring chiliodlingen och biodling i stort.

Men självklart blir det ett frosseri av just chili! Vilken planta gav störst skörd? Vilken chili är Divan i odlingen?  Vilken chili var godast för i år? Vem av plantorna fick bladlöss?  Vem blåste vinden omkull? 

Vilket samhälle producerade mest i år? När slungades första honungen?

Så många frågor! Men här kommer dom  bästa uppdateringarna från mitt lilla chiliparadis tillsammans med mina fantastiska bin.

 • Black Naga
 • Pink Scorpion
 • Carmine
 • Habanero Chocolate
 • Bhutlah red
 • Bigården expanderar

  Bigården expanderar

  Den här våren så har tjejerna busat för fullt i kuporna , svärmceller och vildbyggen. Jag har fått dela flera samhällen i förhoppning om att minska deras svärmlust. Vackra vildbyggen har jag tvingats riva för tjejerna och varje gång så känner jag mig så elak när jag river deras konstverk. Nu verkar sommaren äntligen vara här och naturen sprider sin glädje.

  Läs mer…
  2022-06-07 14:14
 • Så blev det kallare igen..

  Så blev det kallare igen..

  Även om det var väntat , så känns det lite som en besvikelse när termometern visar lägre temperaturer igen. Bina blir mindre aktiva och håller sig inne i kuporna. Jätte tråkigt för mig , då jag saknat dom så mycket och vill se mer av dom istället för mindre!

  Läs mer…
  2022-04-03 13:20
 • Tankar och funderingar inför säsongen.

  Tankar och funderingar inför säsongen.

  Välkommen våren! I år har jag väntat och längtat extra mycket och nu är du äntligen här!

  Läs mer…
  2022-03-13 11:02
 • Chiliodlingen 2021 är igång!

  Chiliodlingen 2021 är igång!

  Wow ,nu är det nytt år och förhoppningsvis blir detta året bättre än det vi lämnat bakom oss. Jag känner mig fylld av ny energi och ideer för denna säsong. Varje vinter ser jag lite av en paus , en paus för att samla ny enrgi och få tid att längta. Längta efter en ny säsong och göra annat som själen mår väl av. 

  Läs mer…
  2021-01-28 13:54
 • Skörden kommer allt tätare.

  Skörden kommer allt tätare.

  Mina övervintrade damer ligger i denna säsong , många av dom är inne på sin 3e och 4e skörd för i år och ingen är nog lyckligare än jag. Helt underbart att se och snart kommer det bli mer att skörda.

  Läs mer…
  2020-08-10 19:49
 • Fruktremmar med habanero är godis.

  Fruktremmar med habanero är godis.

  När man väl skördar mängder med chili och glädjs åt skörden så inser man snabbt att man behöver vara lite påhittig med, Vad ska det bli av all denna chili? 

  Läs mer…
  2019-09-24 15:27
 • Ödem på chiliplantorna

  Ödem på chiliplantorna

  Nu har plantornat fått boa in sig inomhus och det är ju sällan det går helt utan att det dyker upp några problem längs vägen. Även om man kikat igenom plantorna ordentligt innan dom tas in, så kan det lätt komma fripassagerare eller annat..Denna gång var det enstaka löss och ödem hos vissa av plantorna.

  Läs mer…
  2019-09-19 20:19
 • Skördelycka

  Skördelycka

  Även om hösten smyger sig på med stormsteg så känner jag mig fylld av ett lyckorus, för idag var det åter igen dags att skörda chili.  Färgerna fylls på allt eftersom och det ger ett sånt lugn för själen att skörda alla varsamt en efter en. 

  Läs mer…
  2019-09-21 13:37
 • Chiliskörden fortsätter.

  Chiliskörden fortsätter.

  Idag skördades ännu en färgsark palett med hetta i olika grader. Det är som en vacker tavla när man ser brickan fyllas av olika sorters chili i olika färger.

  Läs mer…
  2019-09-07 20:26
 • Chiliskörd

  Chiliskörd

  Vilket fat av färger och olika former! Kan man bli annat än lycklig av att få se dessa?

  Läs mer…
  2019-08-31 17:55
 • Carmine

  Carmine

  Denna kompakta och rikgivande donna som jag odlade i tron om att hon skulle ge en hetta på ca 300.000Sco. Väntan på att få provsmaka har varit lång , men tillslut började dom skifta till gult och då kändes inte väntan lika lång längre!  Och då var det dags att sätta tänderna i dom första som hade mognat!

  Läs mer…
  2019-09-06 15:44
 • Nu får dom börja flytta in.

  Nu får dom börja flytta in.

  Idag var det dags att börja fundera på vart plantorna ska få stå när dom väl ska få komma in. Och en del fick redan under kvällen flytta in , men oj vad plats dom här fyra tar! 

  Läs mer…
  2019-09-02 21:03
Totalsumma:
  Till kassan
  Tillagd i varukorgen